Název | Množství a jednotka |
---|---|
špagety | 300 g |
smetana ke šlehání | 200 ml |
mléko | 100 ml |
kuřecí vývar | 150 ml |
mleté sušené houby | 1/2 lžičky |
houbové koření | 2 lžičky |
bylinky | 1 lžička |
máslo | 30 g |
hladká mouka | 1/2 lžíce |
parmezán |
Špagety uvaříme v osolené vodě. Připravíme si bešamel – rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a osmahneme lehce do růžova, zředíme studeným vývarem, přidáme mléko a šlehačku, osolíme, okořeníme houbovou směsí - používám hotovou houbovou směs z Lidlu, kde jsou kousky hříbků, bylinek a žampionů namíchané, a povaříme asi pět minut. Špagety přelijeme omáčkou a sypeme parmezánem.
Místo hotové houbové směsi můžeme použít houbové koření (2 lžičky) a sušené bylinky (petržel, tymián, pórek - 1 lžička celkem).
Postup: Tahle omáčka je původně s hovězím masem, ale protože hovězí je drahé, klidně... zobrazit recept
Postup: Malé červené řepy (cca 2až tři kusy) opláchneme a dáme uvařit (nejlépe, aby... zobrazit recept
Postup: Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do sněhu zašleháme krupicový cukr, a... zobrazit recept
Postup: Tvaroh ušleháme se šlehačkou a se třemi lžícemi jahodové marmelády (malinové,... zobrazit recept
Postup: Připravíme si zeleninu a dáme si ji na talířky každou zvlášť, budeme je... zobrazit recept
Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek
Restaurace Club Slunečnice je vyhlášena svým příjemným, stylovým prostředím a...